DANFOSS regulator diferencijalnog tlaka

Uklonite šumove u radijatorskim cijevima i povećajte uštedu energije.

Danfoss regulator diferencijalnog tlakaRegulator diferencijalnog tlaka uklan­ja šumove u instalacijama i povećava uštedu energije. Balansiranje instalacije će osigurati jednoliku raspodjelu topline kroz zgradu čak i tijekom djelomičnog opterećenja. Sobe neće biti premalo ili previše zagrijane i neće biti prevelikih protoka ili nepotrebne cirkulacije koja uzrokuje gubitak energije.

Jedan od glavnih izazova komunalnih sustava je nedo­statak kvalitetnog hidrauličkog balansiranja. Cirkulacija vode je često nejednolika. To znači da su pojedini dijelovi sustava zagrijavani prebrzo i previše, dok je ostatak sustava zagrijan nakon dugog čekanja ili uopće nije zagrijan. Kako bi se to spriječilo, često se instali­raju veće pumpe sa prevelikom visinom dobave kako bi voda bolje cirkulirala. Nažalost, to utječe na dif­erencijalni tlak i potrošnju energije unutar sustava. Osim toga što je diferencijalni tlak veći, veća je buka sustava osobito radijatorskih ventila. To rezultira pritužbama stanara u vezi grijanja, buke i visokih računa za utrošenu energiju. Primjena pumpe sa promjenjivim brojem okretaja je često viđeno rješenje problema balansiranja.

To je pogrešan pristup. Iako takav tip pumpe može pridonijeti poboljšanju, on ipak ne rješava višestruko povećanje diferencijalnog tlaka na regulacijskom ventilu pri djelomičnom opterećenju.

Zašto je regulacija protoka bitna?

Osiguravanjem kontinuirano stabilnog diferencijalnog tlaka, omogućava se kvalitetnija regulacija sobne temperature preko termostatskih radijatorskih ventila.

Neizbalansiran sustav grijanja

Neizbalansiran sustav grijanja

 

 

 

 

 

 

Balansiran sustav grijanja

Balansiran sustav grijanja

 

 

 

 

 

 

Nudimo najbolje rješenje za regulaciju protoka do pojedinih radijatora pomoću radijatorskih ventila. Jednostavno je precizno podesiti protok za svaki radijator bez upotrebe alata ili opreme. Ukoliko se cijela instalacija izradi na takav način, energetski troškovi biti će smanjeni na minimum, a stanari će uživati maksimalan nivo komfora.

Video o regulaciji protoka

[videojs mp4=”http://imptermo.hr/video/danfoss-regulacija-protoka.mp4″]