IMP Termotehnika Logo
VRF MV6
VRF sustav

VRF MV6

Vanjska jedinica toplinske pumpe hlađena zrakom

Jedinstvene Inovacije

 • EVI (ENHANCED VAPOR INJECTION) KOMPRESOR
  Zahvaljujući ubrizgavanju freona u stanju pare, VRF jedinice serije MV6 mogu stabilno grijati pri vanjskim temperaturama do – 25°C, što značajno povećava kapacitet grijanja posebno pri nižim unutarnjim temperaturama. Kompresor je konstruiran da radi na minimalno 7% opterećenja, čime se poboljšava efikasnost sustava pri smanjenom opterećenju.
 • MR. DOCTOR
  Prisilno grijanje / hlađenje pri puštanju u rad:
  Prisilnim radom u grijanju odnosno hlađenju sustav se može brzo i efikasno provjeriti.
  Samodijagnoza:
  Potpuno novi software za praćenje svih radnih parametara i detaljne informacije.
  Automatsko spremanje podataka:
  Podaci o radu u posljednjih 30 minuta automatski se pohranjuju.
  Pomoćni PCB za brzi pristup:
  Postavljen na bočnu stranu jedinice, omogućuje jednostavan pristup LED zaslonu i glavnim postavkama bez uklanjanja prednje ploče.

EMS (Energy Management System)

Promjenjiva temperatura rashladnog medija za optimalan komfor i učinkovitost

Temperatura isparavanja (pri hlađenju) i temperatura kondenzacije (u grijanju) se automatski podešavaju prema vanjskoj i unutarnjoj temperaturi s ciljem maksimalne udobnosti i energetske učinkovitosti.

Limitiranje kapaciteta zbog nedovoljno električne energije

Integracijom EMS-a, pri uvjetima nedovoljne opskrbe električnom energijom MVW jedinice mogu biti podešene na 40%-100% kapaciteta.

Visoka učinkovitost

Dodatno hlađenje PHE (pločasti izmjenjivač topline)

Pločasti izmjenjivač topline koji služi za dodatno hlađenje rashladnog sredstva i poboljšava energetsku efikasnost za 10%.

Visoke SEER i SCOP vrijednosti

VISOKOUČINKOVITI IZMJENJIVAČ TOPLINE

24-32HP jedinice koriste visokoučinkoviti troredni izmjenjivač topline G tipa koji ima 1,5 puta veću površinu od 22HP jedinica. Jedinice 24-32HP također imaju i iznimno velik ventilator promjera do 750mm.

Širok raspon primjene

 • ŠIROK RASPON KAPACITETA
  VRF MV6i su dizajnirane za pojedinačnu instalaciju s dostupnim kapacitetima od 8HP do 32HP.
 • ANTIKOROZIVNA ZAŠTITA
  Vanjske jedinice izložene blago korozivnim uvjetima su standardno antikorozivno zaštićene, dok se jedinicama koje su izložene kiselim kišama ili slanom zraku, kao što je obalno područje, mogu na zahtjev dodatno zaštititi bitne komponente kako bi se produžio sveukupni radni vijek jedinice.
 • FUNKCIJA OTPUHIVANJA SNIJEGA
  Nova inovativna funkcija za otpuhivanje snijega s vanjske jedinice, kako bi se spriječilo stvaranje snježnog pokrivača na jedinici.

ŠIROK RASPON VANJSKIH TEMPERATURA

VRF MV6i može raditi pri širokom rasponu vanjskih temperatura. Stabilno radi pri temperaturama od -15°C do 48°C u hlađenju i od -25°C to 24°C u grijanju.

Visoka pouzdanost

 • PRECIZNA KONTROLA ULJA
  Četiri stupnja kontrole ulja osiguravaju da se kompresorima jedinica razina ulja uvijek održava na propisanim razinama, čime se sprječavaju problemi s kompresorom uzrokovani nedostatkom ulja.
  1. Unutarnji uljni separator
  2. Visokoučinkoviti centrifugalni separator ( s učinkovitosti do 99%) osigurava da su iz ulja oslobođeni mikro mjehurici i da je vraćeno u kompresor u najkraćem mogućem roku .
  3. Regulacija ulja osigurava ravnomjernu raspodjelu ulja između kompresora
  4. Program za praćenje povrata ulja prati vrijeme rada i status sustava kako bi osigurao pouzdan povrat ulja.
 • DUTY CYCLING
  Duty cycling funkcija izjednačava vrijeme rada svake jedinice kod sustava s više jedinica, značajno produžujući životni vijek kompresora.
 • BACKUP OPCIJA
  Kod jedinica s dva kompresora, u slučaju kvara jednog, drugi postaje rezervni, održavajući u međuvremenu kapacitet do čak 4 dana, te time daje vremena za održavanje ili popravak pri čemu komfor ostaje osiguran.
 • DUST-CLEAN FUNCTION
  Inovativno dizajnirana funkcija čišćenja prašine omogućuje vanjskoj jedinici da sama očisti prašinu.

Hlađenje PCB ploče rashladnim sredstvom

Sve jedinice MV6 serije koriste hlađenje kontrolne ploče freonom što rezultira smanjenjem temperature komponenti do 8 stupnjeva, čime se osigurava stabilan i siguran rad kontrolnog sustava.

Veća udobnost

 • Noćni tihi rad
  Značajka noćnog tihog rada uključuje različite mogućnosti kreiranja rasporeda kako bi se razina buke smanjila kada je to potrebno: samo tokom noći ili cijelo vrijeme, s različitim nivoima buke limitirajući maksimalnu brzinu ventilatora i kompresora.
 • Pametno odmrzavanja
  Funkcija pametnog odmrzavanja računa vrijeme potrebno za odmrzavanje prema aktualnim parametrima, smanjujući gubitke topline zbog nepotrebnog pokretanja odleđivanja . Specijalno dizajnirani ventil za odleđivanje smanjuje vrijeme odleđivanja na čak 4 minute.
 • Postavke više prioriteta
  Prioriteti mogu biti postavljeni za sve funkcije ( automatski, prioritet hlađenju, prema glavnoj unutarnjoj jedinici, samo grijanje, samo hlađenje..) kako bi se zadovoljile specifične potrebe krajnjeg korisnika. Moguće ih je postaviti na vanjskoj jedinici ili direktno preko centralnih kontrolera.

Viši kapacitet grijanja

Zahvaljujući ubrizgavanju freona u parnoj fazi u kompresor, kapacitet grijanja od 100% pri vanjskim temperaturama od -5°C i 90% kada je vanjska temperatura do-15°C.

Jednostavna instalacija i servis

 • AUTOMATSKO ADRESIRANJE
  Vanjska jedinica automatski dodjeljuje adrese unutarnjim jedinicama. Za pregleda i postavke adresa mogu se koristiti bežični ili žičani upravljači unutarnjih jedinica.
 • SMART INPUT/OUTPUT CONTACTS
  Standardno isporučeni, praktični priključci dostupni su na električnoj ploči jedinice kako bi se omogućio rad na licu mjesta s opremom prema zahtjevu korisnika.
  Ulaz: Dva kontakta dostupna su samo između načina hlađenja/grijanja i prisilnog isključivanja.
  Izlaz: jedan kontakt dostupan za odabir između statusa rada i alarmnog signala.

Zatvori Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.