IMP Termotehnika Logo
VRF MV6R
VRF sustav

VRF MV6R

Vanjska jedinica s povratom topline

Visoka učinkovitost

 • EVI (ENHANCED VAPOR INJECTION) KOMPRESOR
  Zahvaljujući ubrizgavanju freona u stanju pare, VRF jedinice serije MV6 mogu stabilno grijati pri vanjskim temperaturama do – 25°C, što značajno povećava kapacitet grijanja posebno pri nižim unutarnjim temperaturama. Kompresor je konstruiran da radi na minimalno 7% opterećenja, čime se poboljšava efikasnost sustava pri smanjenom opterećenju.
 • EMS (ENERGY MANAGEMENT SYSTEM)
  Promjenjiva temperatura rashladnog medija za optimalan komfor i učinkovitost
  Temperatura isparavanja (pri hlađenju) i temperatura kondenzacije (u grijanju) se automatski podešavaju prema vanjskoj i unutarnjoj temperaturi s ciljem maksimalne udobnosti i energetske učinkovitosti.
  Limitiranje kapaciteta zbog nedovoljno električne energije
  Integracijom EMS-a, pri uvjetima nedovoljne opskrbe električnom energijom MVW jedinice mogu biti podešene na 40%-100% kapaciteta.
 • MR. DOCTOR
  Prisilno grijanje / hlađenje pri puštanju u rad:
  Prisilnim radom u grijanju odnosno hlađenju sustav se može brzo i efikasno provjeriti.
  Samodijagnoza:
  Potpuno novi software za praćenje svih radnih parametara i detaljne informacije.
  Automatsko spremanje podataka:
  Podaci o radu u posljednjih 30 minuta automatski se pohranjuju.
  Pomoćni PCB za brzi pristup:
  Postavljen na bočnu stranu jedinice, omogućuje jednostavan pristup LED zaslonu i glavnim postavkama bez uklanjanja prednje ploče.
  Dodatno hlađenje PHE (pločasti izmjenjivač topline)
  Pločasti izmjenjivač topline koji služi za dodatno hlađenje rashladnog sredstva i poboljšava energetsku efikasnost za 10%.
  Visoke SEER i SCOP vrijednosti

TEHNOLOGIJA POVRATA TOPLINE

MV6R Vanjske jedinice za povrat topline mogu istovremeno i neovisno obavljati rad hlađenja i grijanja unutar istog sustava, osiguravajući maksimalnu radnu fleksibilnost za korisnike. Povrat topline postiže se preusmjeravanjem ispušne topline iz unutarnjih jedinica u načinu hlađenja na područja koja zahtijevaju grijanje, minimizirajući izmjenu topline s vanjskim okruženjem. Kao rezultat toga, ulazni unos energije i troškovi električne energije minimizirani su, osiguravajući najbolju energetsku učinkovitost. Osim toga, inverterska tehnologija omogućuje precizno prilagođavanje opterećenjima promjenjivog kapaciteta.

NEOVISNA KONTROLA IZMJENJIVAČA TOPLINE I KOMPRESORA

I u načinu hlađenja i grijanja, vanjski izmjenjivač topline i kompresor samostalno se kontroliraju kako bi se poboljšale performanse.
Dakle, u sustavu s više jedinica, kada kompresor vanjske jedinice ne radi zbog manjeg toplinskog opterećenja, njegov izmjenjivač topline ostaje aktivan kako bi se maksimizirala površina i učinkovitost izmjene topline.

Širok raspon primjene

 • ŠIROK RASPON KAPACITETA
  Jedinice VRF MV6R dolaze u rasponu do 50kW kao jednostruka jedinica, te do 150kW kao kombinacija od više modula , obuhvaća sve moguće primjene i dimenzije zgrade.
 • MOGUĆNOST DUGIH CJEVOVODA

ŠIROK RASPON RADA

VRF MV6R može raditi u širokom temperaturnom rasponu okoline. Može stabilno raditi od -15 ° C do 52 ° C u načinu hlađenja i od -25 ° C do 19 ° C u načinu
grijanja.
Istodobni rad grijanja i hlađenja zajamčen je od -15 °C do 27 °C u glavnom
hlađenju i od -15 °C do 19 °C u glavnom grijanju.

Visoka pouzdanost

 • DUTY CYCLING
  Duty cycling funkcija izjednačava vrijeme rada svake jedinice kod sustava s više jedinica, značajno produžujući životni vijek kompresora.
 • PRECIZNA KONTROLA ULJA
  Tri stupnja kontrole ulja osiguravaju da se kompresorima jedinica razina ulja uvijek održava na propisanim razinama, čime se sprječavaju problemi s kompresorom uzrokovani nedostatkom ulja.
 • Unutarnji uljni separator
 • Visokoučinkoviti centrifugalni separator ( s učinkovitosti do 99%) osigurava da su iz ulja oslobođeni mikro mjehurici i da je vraćeno u kompresor u najkraćem mogućem roku.
 • Program za praćenje povrata ulja prati vrijeme rada i status sustava kako bi osigurao pouzdan povrat ulja.
 • BACKUP OPERATION
  Kod jedinica s dva kompresora, u slučaju kvara jednog, drugi postaje rezervni, održavajući u međuvremenu kapacitet do čak 4 dana, te time daje vremena za održavanje ili popravak pri čemu komfor ostaje osiguran.
 • ANTIKOROZIVNA ZAŠTITA
  Vanjske jedinice izložene blago korozivnim uvjetima su standardno antikorozivno zaštićene, dok se jedinicama koje su izložene kiselim kišama ili slanom zraku, kao što je obalno područje, mogu na zahtjev dodatno zaštititi bitne komponente kako bi se produžio sveukupni radni vijek jedinice.
 • HLAĐENJE PCB PLOČE RASHLADNIM SREDSTVOM
  Sve jedinice MV6 serije koriste hlađenje kontrolne ploče freonom što rezultira smanjenjem temperature komponenti do 8 stupnjeva, čime se osigurava stabilan i siguran rad kontrolnog sustava.
 • FUNKCIJA OTPUHIVANJA SNIJEGA
  Nova inovativna funkcija za otpuhivanje snijega s vanjske jedinice, kako bi se spriječilo stvaranje snježnog pokrivača na jedinici.

Veća udobnost

 • Noćni tihi rad
  Značajka noćnog tihog rada uključuje različite mogućnosti kreiranja rasporeda kako bi se razina buke smanjila kada je to potrebno: samo tokom noći ili cijelo vrijeme, s različitim nivoima buke limitirajući maksimalnu brzinu ventilatora i kompresora.

Viši kapacitet grijanja

Zahvaljujući ubrizgavanju freona u parnoj fazi u kompresor, kapacitet grijanja od 100% pri vanjskim temperaturama od -5°C i 90% kada je vanjska temperatura do-15°C.

KONTINUIRANO ZAGRIJAVANJE TIJEKOM ODMRZAVANJA

Kao alternativa tradicionalnoj tehnologiji odmrzavanja koja se izvodi vraćanjem ciklusa rashladnog sredstva, u sustavu MV6R s više jedinica moguće je održavati grijanje tokom odmrzavanja. Tako je moguće isporučiti kontinuirano grijanje bez zaustavljanja za rad odmrzavanja.

Jednostavna instalacija i servis

 • AUTOMATSKO ADRESIRANJE
  Vanjska jedinica automatski dodjeljuje adrese unutarnjim jedinicama. Za pregleda i postavke adresa mogu se koristiti bežični ili žičani upravljači unutarnjih jedinica.
 • FUNKCIJA AUTOMATSKOG PUNJENJA I RECIKLIRANJA RASHLADNOG SREDSTVA
  Funkcija automatskog punjenja rashladnog sredstva čini instalaciju i servis jednostavnijim i učinkovitijim, automatski skupljajući rashladno sredstvo iz spremnika i zaustavljajući rad kada se izvrši točno punjenje rashladnog sredstva. Automatsko recikliranje rashladnog sredstva omogućuje automatsko oporabu i nakupljanje rashladnog sredstva unutar vanjske jedinice ili na strani unutarnjih jedinica kada je to potrebno prije popravka, snažno pojednostavljujući tehničku intervenciju.

Pogodno za bilo koju primjenu

 • MAKSIMALNA FLEKSIBILNOST PRIMJENE
  Osim istovremenog zagrijavanja i hlađenja različitih prostora putem različitih unutarnjih jedinica koje pripadaju istom sustavu, serija MV6R može upravljati jedinicama za obradu svježeg zraka, pored visoko temperaturnih hidrauličkih modula za opskrbu toplom vodom do 80 °C. Različitim kombinacijama spojenih jedinica, sustav može upravljati do 200% kapaciteta vanjskih jedinica.
 • FAN ESP DO 80 PA
  Motor ventilatora može se postaviti tako da osigurava vanjski statički tlak do 80 Pa, olakšavajući ugradnju jedinice u tehničke prostorije ili u područjima gdje se ne može osigurati pravilan protok zraka, ugradnjom kanala i usmjeravanjem zraka prema van.
 • FUNKCIJA OTKRIVANJA CURENJA RASHLADNOG SREDSTVA
  Detektorima curenja rashladnog sredstva može se upravljati putem specifičnih ulazno/izlaznih kontakata kako bi se automatski zaustavio rad sustava i prikazao kvar na daljinskim upravljačima ili putem mogućeg svjetlosnog signala i po potrebi aktivirali i specifični ispušni ventilatori

 

Zatvori Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.